Virágkorát éli a műköröm építés

A műköröm nem új keletű dolog, első formája 1934-ben jelent meg, majd folyamatosan fejlődött, és ért el arra a szintre, ahol ma is található. A műköröm manapság már annyira népszerű, hogy egy teljes gazdasági ágazat épül köré, ez pedig a műköröm építés.

A műköröm népszerűségét elsősorban az esztétikus, egyedi megjelenés okozza. A műköröm segítségével mindenki olyan körmöket készíttethet magának, amilyeneket csak szeretne. Saját magadnak is tudsz mintákat, motívumokat kitalálni, de a műköröm készítők is segítenek a megfelelő díszítés megtervezésében.

Szintén hozzájárul még a népszerűséghez, hogy a modern műköröm megoldások hosszan tartó hatást biztosítanak. Nem túl aktív életvitel mellett akár 3-4 héten át is élvezni lehet egy műköröm készítés előnyeit, és ehhez néha csak egy-egy működöm feltöltést kell beiktatni.

Saját magadnak is készítheted a műkörmöket, de a profi műköröm készítők jelentik általában a legjobb megoldást.

Oda kell azonban figyelni, különösen azoknak, akik vékony természetes körmökkel rendelkeznek. A vékonyabb körmök hamar megrongálódhatnak a műkörmöktől, aminek javítására megfelelő ápolásra lesz szükség. Ilyen esetben arra is figyelni kell, hogy egy hosszan tartó műköröm után időt kell hagyni a regenerálódásra, ápolni kell a természetes körmöket.

Emellett előfordulhat az is, hogy a emberek allergiásak a műköröm egyes összetevőire.