A lézeres szemműtétek összehasonlítása

Ha el szeretnénk hagyni a szemüveget, kontaktlencsét, nem csak a lézeres szemműtét ár összehasonlítását kell elvégeznünk, hanem el kell döntenünk azt is, hogy milyen eljárással szeretnénk kijavíttatni látáshibánkat. Ezeket a lézeres szemműtét típusokat fogjuk cikkünkben bemutatni.

A lézeres szemműtétek összehasonlításaLézeres szemműtét fajtái

  • PRK kezelés: A szaruhártya hámjának eltávolítása után a lézer a felszínen úgy dolgozik, mintha egy beépített kontaklencsét illesztene a szemre. Ennek az eltávolított hámnak a szemműtét után vissza kell nőnie, ami általában 1-3 napot vesz igénybe.
  • LASIK kezelés: A szaruhártya érzéketlen belsejében, egy a saját anyagából képzett lebeny alatt elvégzett kezelés. A kezelés a lebeny kialakítása után megegyezik a PRK kezeléssel. Ma már nem számít korszerű eljárásnak.
  • FEMTO kezelés: A kezelés a Lasik által nyújtott kényelem és a PRK biztonságát egyesíti. A LASIK kezeléshez hasonlóan itt is a szaruhártya érzéketlen belsejében történik a kezelés, de lebeny kialakítását lézer végzi, így mellőzi a LASIK eljárás szövődményeit. A FEMTO korszerű, biztonságos eljárásnak számít.