Megéri online gyógyszert rendelni?

Gyógyszer vásárlására valószínűleg mindenkinek szüksége lesz élete során. Amíg régen csak személyesen lehetett gyógyszereket vásárolni, addig manapság már, köszönhetően az internetnek, akár online is rendelhetsz gyógyszereket magadnak. Lássuk, mit kell tudni erről a folyamatból.

A legfontosabb, hogy csak megbízható gyógyszer webshopokból vásárolj. Szerencsére ezt ellenőrizni lehet a webshopok oldalán, ugyanis a legálisan működő webáruházaknak kötelező megjeleníteni egy logót és egy linket, ami a hatósági honlapon található megerősítésre mutat. Ezen a megerősítő linken megtalálhatók a webshop mögötti patika adatai is, ugyanis hazánkban csak működő gyógyszertár nyithat webáruházat.

Fontos tudnivaló még, hogy csak vény nélkül kapható gyógyszert lehet az internetről beszerezni, ha vényköteles, receptre kapható gyógyszer szeretnél megvásárolni, azt csak személyesen tudod megtenni egy gyógyszertárban.

A gyógyszer webshopokra is vonatkoznak az internetes vásárlás általános jellemzői, mint pl. a kényelmes, egyszer rendelés, a gyors szállítás, a széles választék. Körültekintőbben kell azonban eljárni, mint a legtöbb webáruház esetén, ugyanis a nem megfelelő termékek (gyógyszerek) az egészségre ártalmasak lehetnek, emiatt is kiemelten fontos, hogy csak megbízható webshopból rendelj.

Szintén hátrány lehet még, hogy a betegeknek saját maguknak kell eldönteni, milyen gyógyszereket szeretnének vásárolni, ugyanis az interneten nincs gyógyszerész, patikus, aki segítségükre lenne ebben. Emiatt gyakran, különösen konkrét probléma esetén, jobb megoldás, ha inkább személyesen, egy gyógyszertárban vásárolsz gyógyszereket.