Mivel foglalkozik az asztrológia?

Az asztrológia kifejezés sokak számára ismerős lehet, de az, hogy konkrétan mit is jelent, és mivel foglalkozik az asztrológia, már kevesebben tudják.

Az asztrológia magyarra fordítva csillagtudományt jelent, és általában a személyek születési idejét, és az akkor aktuális bolygóállást használja fel az adott személy sorsának meghatározásához. Az asztrológus tehát a születési helyet és időt szokta „elkérni”, ezekből már meghatározható az adott helyen a bolygók állása, amiből aztán a következtetéseket le lehet vonni, valamint a meghatározást meg lehet tenni.

Az asztrológia alapját a horoszkópok adják. A hazánkban is használt horoszkóp 12 csillagjegyet tartalmaz, melyek minden hónap 21. napja körül váltanak a következő csillagjegyre. Mindegyik csillagjegynek megvannak a maga viselkedési jellegzetességei, jellemző tulajdonságai, valamint az asztrológia alapján azok a csillagjegyek is, melyekkel jól kijön egy adott csillagjegyben született ember.

A másik népszerű horoszkóp a kínai horoszkóp. Az előző, havi váltással ellentétben a kínai horoszkóp 12 éves időszakokra van bontva, és a Nap hatásával ellentétben a Szaturnusz, a Jupiter és a Hold hatásai alapján készült.