Néhány tudnivaló a géprongyokról

Géprongyra rengeteg munkahelyen, munkaterületen szükség van, ugyanis általában géprongyot használunk szennyeződések, olajok, zsírok eltávolítására. Gyakori megoldás, hogy minden olyan használt ruhanemű „megfelel” erre a célra, amit valaki ledobott, talált. Ez azonban nem a legjobb megoldást, érdemes odafigyelni a géprongy kiválasztására.

Természetesen leselejtezett textilből készül a legtöbb géprongy, pl. pólókból, lepedőkből, törölközőkből. Érdemes azonban arra figyelni, hogy a géprongy pamut legyen, vászon, vagy flanel. A műszálas dolgokat kerülni kell. Onnan lehet felismerni, hogy megfelel-e az adott géprongy anyaga a feladatokra, hogy az jó nedvszívó képességgel rendelkezik. Mivel folyadékot, olajat, zsírt stb. kell majd vele feltakarítani, így a megfelelő nedvszívó képesség elengedhetetlen.

A jól megválasztott géprongy számos előnyt jelent. Először is segít tökéletesen, gyorsan eltávolítani a szennyeződéseket, aminek következtében minimális kihagyás lesz csak a munkát tekintve. A gyors, megbízható tisztításnak köszönhetően a munkamorál is sokkal jobb lesz, ugyanis a dolgozók nem fognak azon idegeskedni, hogy tiszta olaj lett körülöttük minden, és ők saját maguk is. Ha a gépek, szerszámok rendszeresen, gyorsan le vannak törölve, amikor szükséges, akkor ennek köszönhetően lassabban mennek tönkre, hosszabb élettartamuk lesz.