Hogyan spórolj a nyomtatópatronon?

Sokan nem gondolják nyomtató vásárlás előtt, de gyakran nem maga a nyomtató megvásárlása, hanem nyomtatópatron pótolása, cseréje jelenti a nagyobb kiadásokat. Mit lehet tenni, ha spórolni szeretnél a nyomtatópatronokon? Erről lesz szó cikkünkben.

A legdrágább megoldásoknak a gyári nyomtatópatronok számítanak. Ezeknek előnye, hogy ugyanaz a gyártó forgalmazza őket, amely a nyomtatót is árusította, ennek megfelelően valószínűleg minőségre is ez a legjobb. A gyári patronok helyett lehetőség van utángyártott nyomtatópatronok vásárlására. Ezek gyakran jóval olcsóbbak, mint a gyári eszközök, viszont cserébe nem olyan kiváló minőségűek. Ár-érték arányban azonban sokszor felülmúlják a gyári nyomtatópatronokat, így rengeteget lehet velük megtakarítani.

Lehet spórolni a nyomtatás minőségén is. Amikor nem hivatalos papírokat nyomtatsz, hanem saját használatra készítesz valamit, akkor nem mindig van szükség a legjobb minőségre, mivel a legjobb minőség a legtöbb elhasznált tintát jelenti.

A fekete-fehér nyomtatással is lehet csökkenteni a költségeket. Mivel a színes patronok drágábbak, mint a feketék, így ha nincs szükség a színes nyomtatásra, akkor ki lehet azt kapcsolni.

Nem sokan tudják, de a nyomtató ki-be kapcsolása is használ el tintát, ugyanis bekapcsoláskor a nyomtatók megtisztítják a nyomtatófejeket. Ezen úgy lehet spórolni, ha bekapcsolva hagyod a nyomtatót, mivel így nem fog elindulni ez a megtisztító folyamat minden használatkor.