Mire van szükség egy cégkivonat beszerzéséhez?

Az olyan hivatalos dokumentumok, mint pl. a cégkivonat hozzátartoznak a vállalkozások mindennapjaihoz. De hogyan tudsz cégkivonatot igényelni, mire lesz szükséged a beszerzéshez?

Először is két lehetőséget különböztetünk meg, a személyes és az online beszerzést.

Személyesen ma is lehet úgy cégkivonatot igényelni, mint régen, az internet előtt, a cégbíróságon. Ma már azonban ez a lehetőség visszaszorulóban van, ugyanis az online igénylés, beszerzés sokkal egyszerűbb.

Az internetes cégkivonat letöltéshez, beszerzéshez ki sem kell mozdulni az irodából, valamint csak internet elérésre és egy bankkártyára lesz szükséged. Az internetes cégkivonat igénylés hasonlóan működik, mint egy webáruházas vásárlás, a különbség csak annyi, hogy utánvéttel nem lehet fizetni. Előre utalni természetesen lehet, azonban csak akkor fogják elkészíteni az igényelt cégkivonatot, ha beérkezett a céghez a befizetés.

Ha hiteles cégkivonatot igényelsz, elektronikus formában, akkor szükség lesz még egy e-mail fiókra is, ugyanis a megadott e-mail címre fogják küldeni a dokumentumot, a fizetés után néhány perccel. Ha közhiteles cégkivonatra van szükséged, akkor az mindenképpen papír alapú dokumentum lesz, amit személyesen fogsz megkapni, tehát az e-mail cím helyett azt a címet kell megadnod, ahova a dokumentumot küldi a szolgáltató. Nem kell azonban megijedni, 1-2 munkanap alatt ez is meg fog érkezni, nem kell heteket várni majd a közhiteles cégkivonatra sem.