Miért népszerű Balatonmáriafürdő?

Balatonmáriafürdő a Balaton egyik népszerű nyaralóhelye a kikapcsolódni, pihenni vágyó emberek körében. Lássuk, hogy minek köszönheti a település ezt a népszerűséget.

A település színes múlttal rendelkezik a fürdőzést tekintve, az 1880-as években jött létre Balatonmáriafürdőn az első fürdőház, 1902-ben pedig az első fürdőegylet.

Mivel a település a Balaton déli partján található, így fürdőzésre kiváló stranddal, strandokkal, valamint kikapcsolódási lehetőségekkel rendelkezik. Balatonmáriafürdő 7 szabad stranddal rendelkezik, melyek közül a legnépszerűbb a helyi kikötő mellett található strand. A strand játszótérrel, öltözővel, vízibicikli kölcsönzővel, zuhanyzóval van felszerelve.

A szabad strandok és a balatonmáriafürdői szállások rengeteg embert vonzanak a tavaszi, nyári időszakban, valamint a helyi kikötő is vonzza az embereket. A kikötő melletti sétány a Balatonba nyúló mólóval végződik. A kikötő két mólója közkedvelt horgászhely, köszönhetően a könnyű megközelítésnek, valamint annak, hogy a halak is szeretnek a mólók körül úszkálni.

Balatonmáriafürdő a mai nap is folyamatosan fejlődik. Nem csak a magyar nyaralók körében közkedvelt településről van szó, hanem rengeteg német nyelvterületről érkező vendég is, köszönhetően többek között annak, hogy Balatonmáriafürdő német testvértelepüléssel is rendelkezik. A német nyelvű vendégeket német vendéglők, szórakozóhelyek is várják.