Állateledel vásárlása: boltból vagy webshopból?

Amíg régen csak boltból tudtunk kedvencünknek eledelt vásárolni, addig ma már az interneten található rengeteg állateledel webáruház is rendelkezésünkre áll, ha ételeket, kiegészítőket, játékokat szeretnénk kedvencünknek beszerezni. Bejegyzésünk ezt a két megoldást fogja összehasonlítani.

Állateledel vásárlása boltból

A boltból történő vásárlás legnagyobb előnye, hogy azonnal hozzájuthatunk az eledelekhez. Sokszor nincs idő arra, hogy kivárjuk a webáruházak minimum 1-2 napos szállítási idejét, hanem egyből szeretnénk beszerezni pl. a kutyatápot. Ilyenkor csak befáradunk a közeli boltba, és beszerezzük, amire szükségünk van.

További előnye a boltoknak, hogy az eladók tudnak nekünk segíteni a megfelelő táplálék kiválasztásában. Sokan nincsenek tisztában, hogy melyik állatnak milyen eledelre van szüksége, de a boltban hozzáértők dolgoznak szerencsére.

Állateledel webáruházból

A webshopok előnye, hogy szélesebb a választék, mint a helyi boltban. Ha speciális termékekre van szükségünk, vagy a helyi bolt egyszerűen csak kifogyott, akkor gyakran a webáruházból történő rendelés jelenti a leggyorsabb megoldást.

Az árban is előnyösebb helyzetben vannak a webáruházak (a vásárlás szempontjából), ugyanis jóval alacsonyabb árakkal kell, hogy dolgozzanak, mint a helyi állateledel bolt, mivel sokkal nagyobb a konkurencia. Ha egy webshop kompetitív akar lenni, akkor nem szabad, hogy drága termékekkel operáljon. Nekünk, mint vásárlóknak, teljesen mindegy, hogy melyik webshopból rendelünk, így könnyedén kiválaszthatjuk azt, ahol a kinézett termékek a legolcsóbbak.