A gyalogkíséretű targoncák

A targoncázás minden áruház, raktárépület működéséhez hozzátartozik, ugyanis az áru szállítására ez az egyik legegyszerűbb, legjobb módszer. Számos targonca típus közül választhatunk, általában az alapján, hogy milyen feladatokat kell ellátni. Áruházakban az egyik gyakori megoldás a gyalogkíséretű targonca alkalmazása.

A targoncáról sokak számára az az eszköz eszükbe, amely hasonló egy mini autóhoz, üléssel rendelkezik, motorral, és vezethető, kormányozható. A gyalogkíséretű targoncák ezzel szemben nem rendelkeznek üléssel, hanem, ahogy a nevük is mutatja, a targonca kezelője gyalog kíséri az eszközt a működés során. Az ülés és a fülre hiánya hátránynak tűnhet, azonban éppen fordítva van, sok esetben előnyt jelent ez a fajta kialakítás.

Mivel nincs szükség vezetői fülkére, ezért a gyalogkíséretű targonca sokkal keskenyebb, kisebb, mint a hagyományos targoncák. Emiatt kiválóan alkalmas szűkebb folyosókon, kisebb helyeken a szállítási, emelési feladatok elvégzésére.

Gyalogkíséretű targoncával hosszabb távra is lehet szállítani, de ilyenkor általában ugyanúgy gyalogolni kell a gép mellett. Szerencsére vannak olyan gyalogkíséretű targoncák, melyeket ellátnak olyan résszel, melyre fel lehet állni.

Ahogy az egyéb targoncák, a gyalogkíséretűek is készülnek több különböző teherbírással és különböző emelési magasságokkal is, így mindenki megtalálhatja azt a kialakítást, ami az igényeinek legjobban megfelel.