Szigetvári programok az év 2. felében

Ahogy hazánk több településén, Szigetváron is programok sokaságával várják a kikapcsolódni kívánókat 2018 második felében is.

Ezek közül az első, ami már most is folyamatban van, a VB mérkőzések közvetítésével egybekötött Nyári Esték programsorozat. A programok nem csak a meccsekről szólnak, hanem minden korosztály megtalálhatja a magának való kikapcsolódási lehetőséges. Van motoros bemutató, felvonulások, sportrendezvények, gyerekprogramok stb. Nem maradhat el a zene sem természetesen, ugyanis ebben az időben kerül sor az évente megrendezésre kerülő SzigetVárock zenei fesztiválra is. Mindezek mellett a szomszédos Mozsgón erre az időre esik a Kakasfesztivál, mely szintén egyre nagyobb népszerűségnek örvend az érdeklődők körében.

A Szigetvári Várban most következik az Apródtábor második fele, valamint elkezdődnek a nyári előadások is. Lesz emellett hagyományőrző nap, valamint megrendezésre kerül augusztusban a 3. Szigetvári Ostromnapok rendezvény is. Szeptemberben, ahogy az már évtizedek óta lenni szokott, a Zrínyi napoké a főszerep, melyet idén megrendeznek természetesen. Szintén ebben a hónapban lesz a „Zrínyi 1566” rock musical és a „Fejedelem” című előadás is.

A decemberben az adventé a főszerep, és a város főterén szintén már hagyománynak tekinthető adventi vásáré. December hétvégéin a vásár kínálatát böngészhetik az érdeklődők, melyet fellépőkkel, Mikulással dobnak fel a szervezők.