Tippek gyereknevelés utáni álláskereséshez

A néhány éves munkából történő kiesés, valamint a munka melletti gyereknevelés nehézségeket jelenthet kismamáknak munkavégzéshez, álláskereséshez. Bejegyzésünkben arról lesz szó, hogy milyen lehetőségeid vannak a gyereknevelés utáni álláskeresés megkönnyítéséhez.

Először is fel kell készülni arra, hogy állásinterjún a munkaadó feltehet érzékeny kérdéseket is, amikre nem árt, ha meggondolt válaszokat tudsz adni.

Ha munkát keresel, nem árt felmelegíteni a korábbi kapcsolatokat. Ilyenkor számos olyan lehetőség felmerülhet, amikor ismerős, barát tud olyan lehetőséget, ami megfelel igényidnek, tudásodnak, és el tudsz helyezkedni ebben a helyzetben.

Meg kell oldani a gyermek elhelyezését is. Sokan akkor állnak csak munkába, amikor a kisgyermek már bölcsődében, vagy óvodában van. Ezek azonban nem foglalkoznak általában a gyerekekkel a teljes munkaidőn keresztül, hanem csak mondjuk 8-15 óráig. Ilyenkor vagy a választott állásnak kell részmunkaidősnek lenni (pl. 6 órás állás), vagy valahogyan meg kell oldani a gyerekek felügyeletét. A felügyeletre jó megoldás szokott lenn ismerős, barát, rokon egyaránt, de akár másik gyermekek szüleivel is össze lehet fogni, és együtt megoldani a problémát.

Ha úgy gondolod, hogy van időd és energiád, akkor a gyereknevelés idejét is célszerű tanulással tölteni. Minden olyan időszak, amit tanulással tudsz eltölteni otthonléted alatt, kiváló lehetőség arra, hogy fejleszd magad, tudásodat, amit aztán később hasznosítani tudsz munkakereséskor, munkavégzéskor is.