A Harkányi Gyógyfürdő

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az ország egyik legkedveltebb fürdője, köszönhetően az Európában egyedülálló, 200 éves, 62,5°C-os hőmérséklettel felszínre törő gyógyvíznek. A gyógyvízhez és a Gyógyfürdőhöz kapcsolódik a település fő ipari ágazata, a turizmus is, számos hotel, harkányi utazási iroda is a gyógyvíznek köszönheti sikerét.

A Gyógy- és Strandfürdő az év minden napján látogatható, közel 200 éve áll a reumatikus és mozgásszervi betegségekben szenvedők és a kikapcsolódni vágyók szolgálatára. A gyógyvíz ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 1000 milligrammot. A vízben lévő kén-hidrogén különlegességét az adja, hogy nagyon gyorsan és hatékonyan felszívódik a szervezetben, egyrészt a bőrön keresztül, másrészt belélegezve a légutakon át. Ezeknek köszönhetően a gyógyvíz mozgásszervi és ízületi betegségek megelőzésében, valamint gyógyításában hatásos.

A gyógyfürdő részleg egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedencével várja a gyógyulni vágyókat.

A strandfürdő részleg látványfürdővel, pezsgő- és élménymedencékkel, szaunákkal és gőzkabinnal segíti a kikapcsolódást. A strandfürdő legújabb része Dél-Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja, amely 15 m magas és 7 csúszdapályával rendelkezik. A strand részlegen, a csúszdapark mellett, 10 medencéből válogathatnak az érdeklődők, valamint strandröplabda és strandfoci pályák, lengőteke és pingpong biztosítják az aktív kikapcsolódást.