Hogy találjunk olcsó Balaton parti szállást?

Hogy találjunk olcsó Balaton parti szállást?A nyaralás költséges lehet, főleg, ha hotelben szeretnénk megszállni. Cikkünkben ahhoz fogunk segítséget nyújtani, hogy lehet olcsó Balaton parti szállást, hotelt találni.

Információgyűjtés

Az első lépés, hogy felmérjük a lehetőségeket. Ezt meg tudjuk tenni különböző gyűjtőoldalak segítségével is akár. Itt egy helyen van sok hotel összeszedve, így könnyen össze tudjuk őket hasonlítani. Ha ez megvan, akkor a jobbnak tűnő hotelek saját honlapjait keressük fel. Ha közvetlenül a hotelből foglalunk, akkor sok esetben olcsóbban juthatunk hozzá a szálláshoz, mivel kikerüljük a közvetítőt.

Alkudozás

Sok esetben előfordulhat, főleg, ha nem főszezonban nyaralunk, hogy jobb feltételeket tudunk kiharcolni magunknak, ha megpróbálunk alkudozni az egyes hotelekkel. Lehetséges, hogy ilyenkor egymás alá ígérnek, csak megszerezzék a vendéget.

Last minute ajánlatok

Elő- és utószezonban gyakran találhatunk olyan hoteleket, amelyek last minute (azt jelenti, hogy a foglalás után 1-2 nappal van szabad szoba) kedvezményekkel szolgálnak. Ha kifogunk egy ilyet, és jó időpont a nyaralás nekünk a következő napokban, akkor könnyen lehet rengeteget megtakarítani.

Hotel elhelyezkedése

Általában a part menti, valamint a nagyobb városok központjában található hotelek jóval drágább árakkal operálnak. Ha nem feltétel, hogy közel legyünk a tűzhöz, akkor sokat tudunk spórolni. Egy kicsit több séta, utazás, és töredékére csökkennek a hotelárak.