Mikor és hogyan viseljünk díszzsebkendőt?

Sokan észrevették már, hogy egy díszzsebkendővel a legegyszerűbb öltönyt is mennyire fel lehet dobni. A probléma azonban, hogy kevesen vannak tisztával a díszzsebkendő viselés szabályaival, szokásaival. Cikkünkben erről lesz szó.

Régebben olyan esetekben volt szokás a díszzsebkendő, mint pl. a díszvacsora vagy a hivatalos események, rendezvények. Manapság azonban már szinte minden alkalommal elfogadott a díszzsebkendő, legyen szó hivatalos eseményekről, vagy akár hétköznapi összejövetelekről. A különbség talán csak a stílusban van, mivel formális eseményekre jobb választás lehet az öltönytől nem nagyon elütő zsebkendő, szabadabb rendezvények esetén viszont alkalmazhatunk kontrasztosabb megoldásokat is.

A legnagyobb probléma általában a nyakkendő és a díszzsebkendő kérdése. Az általánosan elfogadott megoldás, ha nem egyforma teljesen a nyakkendő és a díszzsebkendő mintázata. Ehelyett úgy célszerű kiválasztani a zsebkendőt, hogy az kiegészítse az öltözetet. A színvilága lehet hasonló a nyakkendőéhez, azonban soha ne legyen egyforma. Több helyen is lehet párban megvenni a két kiegészítőt, de ha így vásárolunk, akkor is bontsuk meg a párokat, és ne egyszerre használjuk őket.

Figyeljünk oda a zsebkendő méretére is. A túl kicsi zsebkendő, ha olyan anyagból van, akkor könnyen becsúszik a zsebbe, amit el kell kerülni.

Ha nem tudjuk, hogy milyet válasszunk, akkor a fehér díszzsebkendő segítségünkre lehet, ugyanis a legtöbb öltönyhöz, öltözékhez illik a fehér zsebkendő.