Hogy tudunk vigyázni a karikagyűrűnkre?

Hogy tudunk vigyázni a karikagyűrűnkre?Hosszú hetekig, vagy esetleg hónapokig tartó keresés után megtaláltuk a tökéletes karikagyűrűt. A következő feladat, hogy óvjuk, vigyázzunk rá, hogy sok évig ne legyen probléma vele. Bejegyzésünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani, tanácsokat adni.

Az egyik legfontosabb, főleg, ha nagyon értékes karikagyűrűről van szó, hogy köthetünk rá biztosítást. Arra kell figyelni ilyen esetben, hogy belátható időközönként (néhány évente) becsültessük fel a gyűrű értékét, mert a drágakövek értéke rengeteget változhat az évek alatt.

A második tanács, hogy ha nem otthon vagyunk, soha ne vegyük le a gyűrűt. Amikor lehúzzuk ujjunkról, fennáll a lehetősége annak, hogy leejtjük, elveszítjük gyűrűnket. Ezt kerülni kell, ha nem otthon vagyunk, mert előfordulhat, hogy nem találjuk meg a gyűrűt, ha leesik valahol.

Rendszeresen tisztítsuk a gyűrűt. Ez történhet forró vízzel és fogkrémmel is. Ha nagyon koszos, akkor célszerű ékszerésszel elvégeztetni a tisztítást, nehogy kárt tegyünk a gyűrűben. Semmilyen vegyszert ne használjunk tisztításra, főleg olyat ne, aminek a hatásában nem vagyunk biztosak.

Óvjuk a gyűrűt az ütődésektől. Ha olyan munkát végzünk, ahol ez elkerülhetetlen, akkor vegyük le arra az időre, vagy kössük le, hogy úgy tudjuk óvni.