A kakaóbab pozitív hatásai

A kakaóbab fogyasztása számos előnnyel, pozitív hatással van az emberi szervezet számára. A mindennapok során számos formában viszünk be kakaót táplálékként, ilyenek pl. természetesen a csokoládé, de rengeteg kakaó van pl. az kakaós italban, süteményekben, fagyiban stb. Ha nem is figyelünk oda kifejezetten arra, hogy minden nap fogyasszunk elég kakaót, akkor is kerül tehát szervezetünkbe, ami előnyös, ugyanis rendeget pozitív tulajdonsággal rendelkezik a kakaó, kakaóbab.

A nyers kakaóbab jó hatással van a vérnyomásra, mivel segít fenntartani az erek egészségét, ami az egész keringési rendszerre.

A cukorbetegség szempontjából is hasznos a kakaó fogyasztása, ugyanis segít szabályozni a cukorszintet az emberi szervezetben, valamint a kakaóbab segít megelőzni a cukorbetegség miatt kialakuló szürkehályogot is.

A kakaóalapú termékek javítják az agyműködést is. A vérnyomás javításának köszönhetően a kakaóban növeli a vér áramlását az agyba, ami kedvezőleg hathat a memória és tanulási funkciókra is.

A kakaó gazdag antioxidánsokban, emellett A- és E-vitamint, többféle B-vitamint, E-t ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot tartalmaz, melyek szükségesek a szervezet biokémiai folyamaihoz.

Különböző kutatások vizsgálták a kakaó szívinfarktus elleni hatásait is, és a kakaó fogyasztása után néhány órával már a rendszeresen dohányzók keringése majdnem annyira feljavult, mint az egészséges emberek keringése.