Milyen eledelt vegyünk háziállatunknak?

Milyen eledelt vegyünk háziállatunknak?Sokszor láthatjuk, hogy egy kutyaeledelt, macskaeledelt úgy reklámoznak, hirdetnek, hogy „természetes eledel”. Ez vagy jó kedvencünknek, vagy nem. Mivel ezek az állatok biológiailag egyedi ételt követelnek meg, ezért csak az, hogy valami „természetes” jelzővel van hirdetve, nem jelent semmit. Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy tudunk megfelelő ételt venni kedvencünknek.

Az első dolog, hogy ne a reklámanyagok alapján vásároljunk, hanem nézzük meg az egyes ételek összetevőit. Mivel ezek az állatok húsevők, így olyan ételeket kell választani számukra, melyek húst tartalmaznak. Sokszor előfordul, hogy szénhidráttal növelik egy-egy étel tartalmát, mivel ez olcsóbb, mint a fehérje (melyet általában hússal lehet bevinni). Ezeket kerülni kell, ha egy mód van rá.

A fő összetevő tehát a hús legyen. Emellett figyeljünk arra, hogy zöldségek is legyenek a megvásárolt eledelben. Ezek nem helyettesítik a húst (fehérjét), viszont kiegészítésnek tökéletesek.

Azokat a kajákat, melyek szóját vagy kukoricát tartalmaznak, ne vásároljuk meg. Ezeket csak arra jók, hogy olcsón feltöltik felük az eledeleket, semmi táplálék szempontjából semmilyen előnnyel nem szolgálnak az állatok számára.

Emellett ne vásároljunk olyan termékeket se, ahol nincsenek megadva pontosan az összetevők, kihagyják, hogy milyen hús van a termékben stb. Kerüljük még a mesterséges színezékeket is, valamint a nem természetes tartósítókat is.